No Theatre spiller «A Conversation» 15.april

I Ukategorisert_ by OTS

«A Conversation» er et teaterstykke skrevet av den australske dramatikeren David Williamson. Den ble utviklet i nært samarbeid med John McDonald, en ledende ekspert på feltet av Community conferencing – en metode for forsoning i rettssystemet – som også er hovedmotivet i stykket.

Fredag 15.april spilles forestillingen på Sentralen kl 18:30. Det vil være et begrenset antall plasser, og forhåndsbetaling av billetter.

For å kjøpe billett betal 100 kroner per person til kontonummer: 1203.65.18446 (No Theatres konto under navnet Siw Risøy, DnB) Merk betalingen i banken med ditt navn og mailadresse og så blir du satt på gjestelisten.Det vil også være mulig å betale kontant ved inngangen hvis det er noen billetter igjen.

VIP: Personer fra Konfliktrådet i Oslo og folk som har bidratt til  Kickstarter-kampanjen vil ha gratis inngang. Bare gi beskjed at du kommer!

Stykket og selve forestillingen er et eksempel på den forandringsskapende kraften i dialog for mennesker rammet av kriminalitet og traumer, gjennom teknikken Restorative Justice. Den viser oss hvordan en konflikt kan reduseres gjennom mekling mellom gjerningsmenn og ofre. Det er ikke en lett forestilling å se på, og heller ikke å spille.

Da No Theatre begynte først satte opp stykket, trodde de det ville være en engangsforeteelse. Så ble de kontaktet av Røde Kors og bedt om å vise stykket for deres konfliktmeglingsteam. Dette resulterte igjen at de ble bedt om å spille det igjen, og igjen, i stadig større arenaer.

I fjor dro gruppen til Belgia for å opptre på en internasjonal konferanse om rettferdighet og sikkerhet i Europa konferanse på Universitetet i Leuven. Du kan lese mer om det, og selv se en liten film på Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/351773664/theatre-for-restorative-justice-help-us-get-to-bel/description