Fortid og nåtid veves sammen i jubileumskunst

I Ukategorisert_ by OTS

Som en del av 40-års jubileumsfeiringen i 2015 inviterte vi tekstilkunstner Brynhild Slaatto til å lage en serie med jubileumskunstverk, inspirert av Oslo teatersenter. Hvordan og på hvilken måte hun lot seg inspirere av Oslo teatersenter, det var opp til kunstneren selv. Slaatto, som har jobbet med papircollage i rundt to år, tok i bruk Oslo teatersenters gamle manus, som hun klippet opp i strimler. Blandet med Brynhilds egne mønstrede papir og gamle appelsinpapir fikk manusene et nytt liv.

Resultatet ble fire forskjellige kunstverk, to ble trykket opp som postkort og plakat, og to ble beholdt som unika-verk og skal gis bort som gaver.

Brynhild Slaatto har atelier på TRAFO Kunstnerhus, og har tidligere samarbeidet med Oslo teatersenter, da hun og elevene i Ampere lagde kostymer til deres forestilling Superskurker. På hjemmesiden hennes kan man se hennes andre arbeider: www.brynhildslaatto.no

Om oppgaven å lage jubileumskunst for Oslo teatersenter sier Brynhild: «Å få en oppgave som også er begrenset i tid, gir en ny vinkling. Man får et skjerpet blikk. Man får en type spirit, og ser detaljer og helhet på en annen måte. Litt rammer og begrensninger gir større utfoldelse, det kan være sunt med rammer.«

Brynhild takker for oppdraget, og synes det var veldig gøy å jobbe med. Oslo teatersenter er tilsvarende begeistret for samarbeidet. I løpet av høsten skal både unika-verk og plakater deles ut som gaver til personer som har betydning for Oslo teatersenter. Følg med på hjemmesiden vår utover høsten for å se hvem som mottar gavene!

Brynhild Slaatto skal våren 2016 ha en utstilling i samarbeid med Sunnfjord museum, Movika, hvor hun skal vise papircollage og tekstiler i et samspill med museets to båtryer. Utstillingen er åpen 17.mars 2016-1.september 2016.

Foto og plakat/postkortdesign er gjort av Hege Vadstein.