Hjelp No Theatre til Belgia!

I Ukategorisert_ by OTS

Teatergruppa No Theatre har blitt invitert til å spille forestillingen sin «A conversation» i Belgia! Men for frivillige scenekunstnere uten midler er det ikke alltid så lett å komme seg til stedene man blir invitert til å være med. Derfor har gruppa startet en Kickstarter-kampanje. Hjelp No Theatre til Belgia her.

«A Conversation» er et teaterstykke skrevet av den australske dramatikeren David Williamson. Den ble utviklet i nært samarbeid med John McDonald, en ledende ekspert på feltet av Community conferencing – en metode for forsoning i rettssystemet – som også er hovedmotivet i stykket.

Stykket og selve forestillingen er et eksempel på den forandringsskapende kraften i dialog for mennesker rammet av kriminalitet og traumer, gjennom teknikken Restorative Justice. Den viser oss hvordan en konflikt kan reduseres gjennom mekling mellom gjerningsmenn og ofre. Det er ikke en lett forestilling å se på, og heller ikke å spille.

Da No Theatre begynte først satte opp stykket, trodde de det ville være en engangsforeteelse. Så ble de kontaktet av Røde Kors og bedt om å vise stykket for deres konfliktmeglingsteam. Dette resulterte igjen at de ble bedt om å spille det igjen, og igjen, i stadig større arenaer.

Forestillingen har allerede blitt sett av flere hundre nordmenn og nå er de også invitert til Belgia. Dette har så langt vært en utrolig reise for en gruppe av frivillige aktører som betaler alt fra egen lomme.

No Theatre har blitt invitert til å opptre på en konferanse på Universitetet i Leuven, Belgia, i november. Dette er en internasjonal konferanse om rettferdighet og sikkerhet i Europa, en del av et pågående prosjekt fra 2012 – 2016 hvis hovedmål er å utvikle alternative forståelser av sikkerhet og rettferdighet gjennom Restorative justice-teknikker. University of Leuven er et viktig senter for forskning på Restorative justice, hvor rundt tjue akademikere for tiden gjennomfører forskning på dette temaet. Du kan lese mer om det prosjektet her.

No Theatre er en medlemsgruppe på Oslo teatersenter, og spilte «A Conversation» på Oslo teatersenters festival, Teatertreff, i 2012.