Bryllupsfest i Jotunheimen

I Festival, Rampelysfestivalen by OTS

Berger skoles teatergruppe kom helt fra Rendalen for å vise oss sitt eventyr fra Jotunheimen spekket med både musikk, sang og norrøne guder.

Den sjarmerende og humoristiske fortellingen er inspirert av selveste Trymskvida, og sannelig fikk vi ikke høre noen kjente melodier fra vår egen samtid også.

Trymskvida handler i korte trekk om at jotnenes høvding Trym har stjålet Tors hammer og setter som krav at han må få gifte seg med den vakre Frøya, for at Tor skal få hammeren tilbake. Dette setter i gang noen lure tankeprosesser hos sleipingen Loke og den kloke Heimdal, og sammen pønsker de ut en plan for å få Mjøllner tilbake til sin eier. Tor må kle seg ut som Frøya og lure til seg hammeren under den store bryllupsfesten. 

Stykke tar oss tilbake til norrøn tid med flotte kostymer og en spennende historie som gjør forestillingen veldig levende. Publikum satt musestille og hørte på vakker sang i det ene øyeblikket, og skrattlo av morsomme ordspill i det andre.

Siri Hauseth som spilte gudinnen Frøya kan fortelle at de har jobbet hard med stykket, og at hele gruppen har hatt det mye moro med både sang og teater. Siden gruppen kommer langveisfra kan hun fortelle at de har overnattet i Oslo, og har kost seg masse i byen i tillegg til å spille forestilling. 

Stor applaus til gjengen fra Berger som virkelig har jobbet hard og underholdt publikum fra start til slutt!