En lørdag full av mangfoldig teater

I Festival, Rampelysfestivalen by OTS

Lørdag 25. April kan oppsummeres som en dag hvor vi har grått og ledd om hverandre på Black Box Teater. Vi har besøkt kjempestore pærer, en melstjelende nordavind og en litt annerledes julekveld blant mye annet. 

Stemningen stiger før forestilling, og mens skuespillerne skifter til kostymer og varmer opp kan publikum nyte små innslag i Foajeen. Blant de som kom innom oss i dag var Ragnar Nicolaysen Teisrud en av de som fikk vise frem sin store lidenskap for musikk. Med gitar og sang underholdt han en forventningsfull mengde med sin flotte stemme. 

(Foto: Maren Blomstereng)

Lindeberg teater tok oss med inn i eventyrverdenen på den lille scenen med «Jenta som gikk til nordavinden», og morsommere teater skal en lete lenge etter.

«Ei jente blir sendt ut i stabburet for å hente grøtmel til middags, men når hun kommer ut på stabburstrappa kommer nordavinden fykende og tar melet fra henne. Hun bestemmer seg for å gå til nordavinden og kreve melet tilbake. Nordavinden viser seg å være en real vind, så hun får erstatning for melet, men på hjemveien tar hun inn på et gjestgiveri hvor ikke alle har ærlige hensikter»

Det kjente og kjære eventyret ble vist frem på en humoristisk måte, med morsomme ordspill om kål og en bukk som prompet gullpenger. Virkelig et festlig skue.

Fra humor til et skuespill til ettertanke. Teaterstykket Julekveld av Ragnar Hovland, ble satt opp av teatergruppen #Effekt forbindelse med DUS-Festivalen på Dramatikkens hus, og vi var så heldige å få besøk av disse i dag. Det ble en sterk opplevelse av en hjerteskjerende historie om ensomheten rundt selveste julekvelden. Skuespiller Thea Amalie Olsen Moen kan fortelle at gruppen har jobbet med stykket siden september, og at de har jobbet med sine egne ideer rundt det å være ensom og frastøtt.

Som avslutning på kvelden fikk vi se et spennende stykke spilt av elever ved Hartvig Nissen videregående. Handlingen til deres forestilling Fysikerne utspiller seg ved et mentalsykehus, hvor både pasienter og pleiere viser seg å være nogenlunde ustabile. Stykket består av en treffende blanding av humor og alvor, og vi blir kjent med innlagte som tror de er både Albert Einstein og Sir Isaac Newton på en og samme tid, eller tror de virkelig det?