Ampere videre i DUS-festivalen

I Festival by OTS

DUS- den unge scenen, er en teaterfestival som arrangeres regionalt over hele landet, hvor ungdomsgrupper velger seg en tekst av flere, spesielt skrevet til DUS. En gruppe fra hver region går videre til den nasjonale DUS-festivalen i Oslo. Teatergruppa Ampere fra Oslo teaterskole er plukket ut som en gruppene som skal spille sin forestilling «Å telle til null» av Kristofer Grønskag på Det Norske Teateret 11.-13. mai.

 Foto: Rolf Christensen

I stykket møter vi ungdommer som alle blir påvirket av hvarandres handlinger: Vi møter Gjengen som lager en Youtube-hit på en jernbaneskinne, en ung realitystjerne og en stalker, de som har jobben med å vaske ihelkjørte dyr av tog, og de som lurer den fysisk utviklingshemmede Lars til å stjele fyrverkeri. Det er et lappeteppe av et stykke som både henger sammen og som stiller spørsmål om ungdommenes liv. Er vi kriminelle? Er vi ansvarsløse? Går det egentlig bra med oss?

Regi: Renata Aleksejunaite Christensen

Manus: Kristofer Grønskag

Scenograf: Ruta Naujalyte

Video: Vaidas Misiunas

Teatergruppen Ampere, ved Oslo teaterskole, har arbeidet sammen i litt over syv år, og er i dag en sammenknyttet gjeng på 13 elever i alderen 13-15 år. Denne gruppen er sterk på å la elevene være deltagende i selve skaperprosessen av forestillingen.

Her kan du se bilder fra premieren til stykket på Biblo Tøyen 19.mars

Ampere spiller også på Rampelysfestivalen 28.april-7.mai.