Ampere til DUS

I Festival by OTS

Teatergruppa Ampere, fra Oslo teaterskole deltar i 2017 på det nasjonale ungdomsteaterprosjektet DUS – Den Unge Scene. DUS er et prosjekt som bestiller og utvikler  nyskrevne tekster, skrevet for ungdom og som fremføres av ungdom. DUS ble opprettet i 2004, og er nå i gang med den syvende prosjektrunden. Gruppene som deltar kan velge mellom et antall nye tekster, og deltar i første omgang i regionale festivaler, med mulighet til å komme videre til den nasjonale festivalen.

Ampere  har valgt seg manuset Å telle til null av Kristofer Grønskag. Manuset er bygd opp nesten som en bombe. Fra scene ti telles det ned til scene null. Vi møter ungdommer som alle blir påvirket av hvarandres handlinger: Vi møter Gjengen som lager en Youtube-hit på en jernbaneskinne, en ung realitystjerne og en stalker, de som har jobben med å vaske ihelkjørte dyr av tog, og de som lurer den fysisk utviklingshemmede Lars til å stjele fyrverkeri. Og ikke minst en syk hund og en død ku. Altså et lappeteppe av et stykke som både henger sammen og som stiller spørsmål. Er det for eksempel lov å ikke være konstant glad i lykketyranniet? Tør en vise hvem en egentlig er, når alt bare er fasade? Og hva skjer egentlig når en får nok, når en har tellt til null? 

Ampere spiller på DUS-festivalen på Dramatikkens hus søndag 26. mars kl 16.00