12 Volt til DUS

I Festival, Oslo teaterskole, Rampelysfestivalen by OTS

Oslo teaterskoles gruppe 12 Volt spiller sin forestilling «Skyggene ser oss» av Hans Petter Blad, under DUS-festivalen 22. mars.


Forestillingen skal selvfølgelig også spilles på Rampelysfestivalen 2015, og dette er vi kjempestolte over!

«Skyggene ser oss»
Hovedkarakteren Rakel forsvinner plutselig på en språkreise i Italia. Kjæresten, søsteren og hennes nærmeste venner blir stående tilbake med sitt første møte med en virkelig tragedie. Det er en glødende varm sommer, men alt er likevel annerledes. Det er som om de venter på et mirakel, på noe annet og større enn dem selv. Når Rakel plutselig dukker opp igjen er det uklart hva som egentlig skjedde med henne da hun forsvant. Husker hun ikke eller vil hun ikke si hva som egentlig har skjedd? Juger hun eller er hun syk?  Vi vet ikke om vi klarer å svare på alle spørsmålene, men kanskje du som publikum har noen svar som ikke vi har eller ser….

Om 12 Volt:

Teatergruppen 12 Volt er en gruppe på Oslo teaterskole, drevet av Oslo teatersenter. De startet opp i 2006 og siden 2009 har de jobbet med Sylwia Janina Stasiak som instruktør. De er 13 ungdommer i alder 12-16 år.

12 Volt “Skyggene ser oss” av Hans Petter Blad
Instruktør for gruppen/regi: Sylwia Janina Stasiak
Assistent: Annette Woodward
Scenograf: Phoebe Lin Elnan
Kostymer: Sally Turner


Forestillingen passer best for barn fra 10 år alder og varer ca. 45 min.

Spilles også på Rampelysfestivalen 2015 på Black Box teater 24. april – 3. mai.

Om DUS:

DUS – Den unge scenen er et landsdekkende ungdomsteaterprosjekt. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom og fremføres av ungdom. Målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater. DUS ble opprettet i 2004 for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. Vi er nå i gang med den sjette prosjektrunden.

Ungdom i alderen tretten til nitten år fremfører tekster spesialskrevet for ungdom. Siden oppstarten har DUS fått fram 35 nye tekster. 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner, og en nasjonal festival i Oslo for utvalgte grupper.

Les mer her: dus.as