Rampelys KUNNSKAP: Skyggene ser oss – En samtale om mental helse

I Festival, Rampelysfestivalen by OTS

Rampelysfestivalen 2015

26.april kl 19.00 

Store Scene

Med teaterforestillingen Skyggene ser oss har teatergruppen 12 Volt (13-16 år) og instruktør Sylwia Janina Stasiak jobbet med temaet mentale problemer og ungdom, i arbeidet med oppsetningen. Med en “Samtale på scenekanten” vil de gi publikum et innblikk i prosessen rundt forestillingen, og en mulighet til å snakke litt videre om temaet. Her vil psykolog Gina Caspersen og skuespillerne fra 12 Volt fortelle om workshopen de har hatt med utgangspunkt i forestillingen og det vil være mulighet for publikum å stille spørsmål.

Sammen med voksne fagpersoner har gruppen utforsket psykiske problemer hos ungdommer og de pårørende, og samfunnets reaksjoner på dem. Dette har de gjort på to måter, først gjennom kunstneriske valg i forestillingen, hvor de uttrykker seg gjennom kostymer, scenografi og bevegelser. Det andre de har gjort er å ha en workshop med psykolog Gina Caspersen, hvor de har diskutert, stilt spørsmål og lært mer om temaene forestillingen tar opp.

Forestillingen og arrangementet er støttet av Norsk Psykologforening.

«Skyggene ser oss»

Manuset til Skyggene ser oss er skrevet av Hans Petter Blad og er en del av DUS (Den unge Scene). Hovedkarakteren Rakel forsvinner plutselig på en språkreise i Italia. Kjæresten, søsteren og hennes nærmeste venner blir stående tilbake med sitt første møte med en virkelig tragedie. Det er en glødende varm sommer, men alt er likevel annerledes. Det er som om de venter på et mirakel, på noe annet og større enn dem selv. Når Rakel plutselig dukker opp igjen er det uklart hva som egentlig skjedde med henne da hun forsvant. Husker hun ikke eller vil hun ikke si hva som egentlig har skjedd? Juger hun eller er hun syk? Vi vet ikke om vi klarer å svare på alle spørsmålene, men kanskje du som publikum har noen svar som ikke vi har eller ser….

Manus: Hans Petter Blad. Regi: Sylwia Janina Stasiak. Assistent: Annette Woodward. Kostymer: Sally Turner.